Tisztelt Olvasónk!

Célunk a kétoldalú magyar – litván kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztése Magyarország és Litvánia között. Noha az EU belső piacának egységes szabályai ma már megkönnyítik a vállalatközi érintkezéseket, befektetéseket és tőkekihelyezéseket, a litván piacra törekvő hazai vállalkozásaink számára az elindulásnál fontos támasz lehet nagykövetségünk, amely a litvániai piaci viszonyok, kereskedelmi, üzleti szokások ismeretében gyakorlati tanácsadással, hathatós lobbytevékenységgel igyekszik hazai vállalataink piacépítő munkáját segíteni.

Elsőrendű feladatunknak tekintjük az exportképes magyar ipari és szolgáltató kapacitások számára a litván piaci lehetőségek feltérképezését, exportőreinknek a szóbajöhető üzleti partnerek felkutatását, s igény szerint az első szerződéses kapcsolat létrejöttéig akár gyakorlati üzleti tanácsadás nyújtását is. Jogi viták esetén (pl. kinnlevőség, egyéb szerződésszegés stb.) jogi tanácsadással is szolgálunk. Hazai vállalataink Litvániában történő tőkekihelyezési szándéka esetén a célzott partnerkeresésen túlmenően, segítünk megbízható, vállalatalapítással foglalkozó jogtanácsosi iroda felkutatásában és a velük történő kapcsolatfelvételben. Kiemelt feladatunk a magyarországi befektetési ajánlatok eljuttatása az érdeklődő litvániai befektető és üzleti csoportokhoz, továbbá az állami közbeszerzések figyelése, melyhez kapcsolódóan diplomáciai lobbytevékenységgel segítjük elő a magyar gazdasági érdekek érvényesülését. Az érdeklődők honlapoldalunkon folyamatos tájékoztatást kaphatnak a legjelentősebb  litvániai  vásárokról, szakkiállításokról valamint a relációban megrendezésre kerülő  kereskedelem- és egyéb gazdaságfejlesztési eseményeinkről. Kérem, forduljon bizalommal hozzánk!

Kontaktszemély: Schmidt Péter külgazdasági attasé, Magyar Nagykövetség, Vilnius

Tel: +370 699 33 932, E-mail: Peter.Schmidt@mfa.gov.hu  

Hasznos hazai üzleti, befektetési és pénzügyi információk:

Hasznos litvániai üzletfejlesztési, befektetési és pénzügyi szervezetek:

Cégkereső és céginformáció Litvániában bejegyzett vállalkozásokról angol nyelven:

Legjelentősebb litvániai kiállítások, vásárok listája az állami kiállításszervező honlapján:

  • LITEXPO Litexpo Állami Kiállításszervező Vállalat

Soron következő kereskedelemfejlesztési rendezvényünk:

Magyar - Litván Innovációs Fórum (Lithuania – Hungary Innovation Dialogue), Vilnius
(két napos kereskedelemfejlesztési program, amely szakmai előadásokat, B2B találkozót illetve a vezető innovációs, tudományos kutatásfejlesztési központok meglátogatását is tartalmazza. )


Helyszín: Vilnius, MITA Innovációs Hivatal székháza,
Címe: A. Goštauto str. 12-219, LT-01108 Vilnius, Litvánia

Időpont: 2018. október 4-5.

Rendezvényszervező partnereink: Magyar Innovációs Szövetség, MITA Litván Tudományos, Innovációs és Technológiai Hivatal.