A Nemzetközi Kaunasi Jazz Fesztivál 1991 óta minden évben áprilisban kerül megrendezésre Kaunasban, Litvánia második legnagyobb városában. A fesztivál keretében Európa számos országából, illetve Amerikából is hívnak jazz előadókat.

Az idei fesztivál nyitórendezvényén ünnepi keretek között a Kaunasi Városházán Nagykövetségünk közreműködésével lépett fel a V4 QUARTET jazz zenekar. Nagykövetségünk V4 elnökségi programjába illesztett koncert komoly sikert aratott. A fellépő művészek a Visegrádi Csoport négy országából érkeztek; Zsári Tamás magyar szaxofonművész, Tomáš Liška cseh nagybőgős, Marian Sevcik szlovák dobos és Kuba Stankiewicz lengyel zongoraművész.

A rendezvényt a litván kulturális miniszter, Liana Ruokytė-Jonsson nyitotta meg. Ezt követően a korábbi évek hagyományához hűen, a kaunasi polgármester, Visvaldas Matijošaitis is méltatta az esemény jelentőségét. Beszédet mondott továbbá Jancsi Zoltán nagykövet úr, aki kiemelte a V4 együttműködés fontosságát, hazánk elnökségi programjának főbb prioritásait és célkitűzéseit, valamint a kultúra jelentőségét, amely hidat jelent hazánk, a V4 és a világ többi része között.

Kategória Events