Hírek

Szijjártó: Stratégiai szinten értékeli az együttműködést Magyarország és Litvánia

Magyarország és Litvánia is stratégiai szinten értékeli a két ország együttműködését – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek, miután videokonferencián tárgyalt Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszterrel.
Tovább

Aušrinė Armonaitė gazdasági és innovációs miniszter online találkozója a Litvániába akkreditált EU és NATO tagországi nagykövetekkel

Aušrinė Armonaitė online megbeszélést tartott a Litvániába akkreditált nagyköveteknek, amelyen Diczházi Gábor nagykövet is részt vett. A miniszter szerint az elkövetkezendő időszak prioritások Litvánia gazdasági érdekeinek megerősítése a világban, a befektetések vonzása, az innovációs politika, az állami szolgáltatások digitalizálása és az üzleti vállalkozások bürokratikus akadályainak csökkentése.
Tovább

Online találkozó a Seimas elnökével, Viktorija Čmilytė-Nielsennel

Viktorija Čmilytė-Nielsen, a Seimas elnöke online megbeszélést folytatott Diczházi Gábor nagykövettel január 26-án. A megbeszélés során a kétoldalú együttműködésről, a COVID-19 járványkezelési gyakorlatokról és egyéb releváns kérdésekről tárgyaltak.
Tovább

A litván elnök éves találkozója a Litvániába akkreditált nagykövetekkel

Gitanas Nausėda Litván Köztársaság elnöke online tartotta meg az éves találkozóját a Litvániába akkreditált nagykövetekkel.
Tovább

Misszióvezetők ülése Litvániában

A portugál EU elnökség keretében online Head of Missions (HoMs) ülésre került sor az újonnan kinevezett külügyminiszter, Gabrielius Landsbergis részvételével, amin Diczházi Gábor nagykövet is részt vett.
Tovább