Hírek

Aušrinė Armonaitė gazdasági és innovációs miniszter online találkozója a Litvániába akkreditált EU és NATO tagországi nagykövetekkel

Aušrinė Armonaitė online megbeszélést tartott a Litvániába akkreditált nagyköveteknek, amelyen Diczházi Gábor nagykövet is részt vett. A miniszter szerint az elkövetkezendő időszak prioritások Litvánia gazdasági érdekeinek megerősítése a világban, a befektetések vonzása, az innovációs politika, az állami szolgáltatások digitalizálása és az üzleti vállalkozások bürokratikus akadályainak csökkentése.
Tovább

Online találkozó a Seimas elnökével, Viktorija Čmilytė-Nielsennel

Viktorija Čmilytė-Nielsen, a Seimas elnöke online megbeszélést folytatott Diczházi Gábor nagykövettel január 26-án. A megbeszélés során a kétoldalú együttműködésről, a COVID-19 járványkezelési gyakorlatokról és egyéb releváns kérdésekről tárgyaltak.
Tovább

A litván elnök éves találkozója a Litvániába akkreditált nagykövetekkel

Gitanas Nausėda Litván Köztársaság elnöke online tartotta meg az éves találkozóját a Litvániába akkreditált nagykövetekkel.
Tovább

Misszióvezetők ülése Litvániában

A portugál EU elnökség keretében online Head of Missions (HoMs) ülésre került sor az újonnan kinevezett külügyminiszter, Gabrielius Landsbergis részvételével, amin Diczházi Gábor nagykövet is részt vett.
Tovább

Bekes Gáspár információs tábla Vilniusban

A nagykövetség kezdeményezésére megtörtént a Bekes Gáspár hadvezér tiszteletére készített emléktábla és Bekes - pihenő padok felállítása a vilniusi Bekes-hegyen.
Tovább