Hírek

30 éve szabadon kiállítás Trakaiban

Október 6-án Trakaiban került megrendezésre a 30 éve szabadon kiállítás megnyitó ünnepsége a Magyar Nagykövetség és a Trakai Kultúrpalota szervezésében. A rendezvényen beszédet mondott Diczházi Gábor nagykövet, Edita Rudelienė Trakai polgármestere és Edward Keizik a Trakai Kultúrpalota igazgatója.
Tovább

Magyar programok a Transmission kulturális fesztiválon

Sikerrel zajlottak a magyar napok szeptember 14-15. között a Transmission Fesztiválon Trakaiban.
Tovább

A „30 éve szabadon” kiállítás megnyitó ünnepsége Klaipedában

Szeptember 9-én Klaipedában került megrendezésre a 30 éve szabadon kiállítás megnyitó ünnepsége a Magyar Nagykövetség, Klaipeda Önkormányzata és a Klaipedai Városi Könyvtár szervezésében. A rendezvényen beszédet mondott Diczházi Gábor nagykövet, Arvydas Cesiulis, Klaipeda polgármester-helyettese, Toma Gergeliene, a Klaipedai Városi Könyvtár osztályvezetője, az eseményen Klaipeda több tiszteletbeli konzulja is részt vett.
Tovább

Tisztelt Honfitársaim!

Száz esztendeje, 1920. június 4-én írták alá a Párizs melletti Versailles Nagy Trianon-kastélyában az első világháborút lezáró békediktátumot. Magyarország elvesztette területének kétharmadát, lakosságának több mint felét, és több mint 3 millió magyar szorult a határokon túlra. Éppen ma tíz esztendeje, hogy az Országgyűlés döntése értelmében június 4-én az ország a nemzeti összetartozást ünnepli. Egy éve pedig a nemzeti összetartozás évévé vált 2020.
Tovább